Graag nodigen wij U en Uw wijnvrienden uit in onze “Wine Shop”te Veurne voor de jaarlijkse “Eindejaarsdegustatie”, dit in aanwezigheid van Joris van Almenkerk, eigenaar-wijnmaker  van het befaamde wijnhuis ALMENKERK Wine Estate uit Elgin / Zuid Afrika

Onze data voor de eindejaarsdegustatie zijn:

Vrijdag 26 November 2021: 10 tot 19 uur

Zaterdag 27 November 2021: 10 tot 19 uur

Zondag 28 November 2021: 14 tot 19 uur

Tijdens de “Eindejaarsdegustatie” zal eigenaar-wijnmaker,  Joris van Almenkerk, U meenemen op ontdekking door dit uitzonderlijk gamma.Be there!

Naast de wijnen van ALMENKERK Wine Estate staan nog tal van ontdekkingen op de proeftafel. Geniet van talrijke promoties. Parking is voorzien naast ons bij RSK Koeltechnieken.

ALMENKERK Wine Estate

Almenkerk Wine Estate is een unieke Zuid-Afrikaanse parel gecreëerd door Belgisch ondernemerschap. Het verhaal begint in 2002. Nathalie Opstaele en Joris van Almenkerk beslissen om te verhuizen naar Zuid-Afrika.  De papa van Joris woonde al in de Kaap. Joris gaat aan de slag bij de Wine Estate Mulderbosch.

Hij leert er de eerste kneepjes van het vak. Nathalie werkt in de horeca zodat de twee net genoeg hadden om rond te komen. Begin 2004 kocht het koppel met de steun van familie en vrienden de appelboerderij ‘Jutland’ in de Elgin vallei, niet zo ver van Hermanus. Deskundigen gaven aan dat de beschikbare grond perfect was voor telen van druiven en maken van wijnen. In 2004 schreef Joris zich in aan de befaamde Universiteit van Stellenbosch om de theorie achter het wijn maken bij te schaven. De keuze van druivensoorten en waar hen exact te planten werd bepaald in samenspraak met professoren.

Niet enkel de bodem, maar ook het aantal zonne-uren, de wind en de neerslag spelen een rol. Almenkerk Wine Estate was geboren!

.

Geniet van 10% korting op deze wijnen tijdens de maand November